Thumbnails maken

Hieronder staat een video over het maken van thumbnails. Thumbnails zijn kleine schetsjes om snel een verder uitgewerkte indruk te krijgen van je idee. Vaak zie je meteen wat werkt en wat niet. 

De basisvorm is gekozen in de karaktersheet (zie hoofdstuk over concept art). Houd je daaraan, verder is het belangrij dat hoe eenvoudiger de vorm is hoe beter. Als je de basisvorm ingewikkeld maakt, wordt het lastiger om je karakter te tekenen en om hem te herkennen.

Maak een aantal variaties van je karakter, gebruik de basisvorm en schets daar los overheen. Om te zorgen dat de variaties niet te veel op elkaar gaan lijken, maak je al duidelijke verschillen door de basisvorm in te deuken of uit te rekken.

Niet te lang twijfelen over welke uitwerking het beste gelukt is. Kies een paar variaties (en gooi de rest weg!) en kijk wat je nog aan de overgebleven schetsen kan veranderen. 

Probeer te zien wat deze variant interessant maakt. Kijk of je dat bij een andere ook kunt toepassen. Knip en plak de beste onderdelen bij elkaar. Maar blijf opletten of je karakter er duidelijker van wordt. Probeer consequent te zijn met de eigenschappen van je karakter. In je karaktersheet heb je al een hoop aanknopingspunten. Als je een gulzige beer hebt, geef je deze geen zuinig mondje.


Laatste wijziging: vrijdag, 7 april 2017, 12:51