Welkom bij de cursus game art 2d

In deze cursus leer je game art te maken voor 2D spellen.  Wij werken zelf met een tekentablet en het adobe cc pakket, maar als je dat niet hebt kun je ook met gratis programma's zoals Pixia, the Gimp of inkscape werken. Of als je liever niet met de computer tekent, kun je de cursus ook doen en je werk scannen of fotograferen. Maar om dit beeldmateriaal ook echt te kunnen gebruiken als game art zul je toch een beeldbewerkingsprogramma moeten gebruiken.


Er zijn veel verschillende stijlen game art (cartoon, retro, realistisch etc). De tips en technieken die wij behandelen zijn in principe voor alle stijlen van toepassing.

Goede game art geeft het spel een gezicht, maakt het doel van het spel duidelijk, maakt de gameplay logisch en vergroot de emotionele betrokkenheid van de speler bij het spel. Game art maakt het spel aantrekkelijker en niet onbelangrijk: verkoopbaar.

Game art maakt dingen zichtbaar die je anders in tekst zou moeten uitleggen. Met beelden kan je veel meer informatie tegelijk laten zien. Dat zou ook maar moeilijk met tekst op te lossen zou zijn. Denk bijvoorbeeld aan het energielevel, of hoe je gamekarakter in de omgeving past (vijandige versus vriendelijke omgeving).Het spel wordt een herkenbaar merk, met een logo maar ook zeker met alle karakters en landschappen en andere kenmerkende beelden uit je game.    

De speler wordt beloond met visueel spektakel als hij iets goed doet. En in sommige gevallen kun je zien hoe ver  je binnen het spel bent gevorderd bijvoorbeeld omdat er grotere voertuigen beschikbaar zijn of omdat het hele landschap is veranderd sinds het vertrekpunt aan het begin van je game.


Laatste wijziging: vrijdag, 7 april 2017, 10:15