Hoe te beginnen

Hoe te beginnen

Deze cursus werkt met een online editor, genaamd repl. Je vindt deze editor op https://repl.it. Het is niet verplicht repl (zo zal ik het noemen in de cursus) te gebruiken. Je kan ook werken met je eigen JavaScript editor. Ik raad het wel aan, omdat je hierdoor direct feedback kunt krijgen op je code. Hier volgen de stappen om zo goed mogelijk te kunnen starten.

  1. Ga naar https://repl.it/ en maak een account. Je kunt dan op deze site (ik zal het repl noemen) opdrachten maken.  Je hoeft niet per se repl te gebruiken. Je kan ook werken in een aparte editor als je wilt, zoals bijv. notepad++, notepad2, Sublime, of Textpad, zie de links hieronder. Als je werkt met repl, dan kan je de link naar jouw programma posten in de discussie hier op Gameskool. 
  2. Lees de eerste opdracht hier in de cursus, dan kan je meteen beginnen met programmeren in repl. Zodra je de opdracht af hebt, druk je op de 'share' link (naast save), en post je deze link als antwoord op de opdracht. Ik kan dan je opdracht na kijken en er commentaar op geven. Je hoeft hier niet op te wachten op mijn commentaar op je huiswerk overigens. Je kunt meteen doorgaan naar de volgende opdracht als je wilt.
  3. Maak een nieuw discussie-onderwerp aan in het opdracht forum zodat anderen je opdracht kunnen zien en er commentaar op kunnen geven. Je opdracht wordt niet door een docent nagekeken in de DIY versie van de cursus. Trouwens, er is ook een repl.it forum waar je commentaar kan krijgen op je code!
  4. De editors zijn optionele programma's die je bij de cursus kunt gebruiken. Zie de links en uitleg hieronder. Als je een externe editor gebruikt, kopieer dan de hele tekst van je programma als antwoord.
  5. Als je eens een voorbeeld wilt zien van een spel gemaakt met JavaScript, dan is hier het welbekende Flappy Bird, gemaakt met JavaScript (dezelfde taal als wat wij gaan gebruiken)): https://www.w3schools.com/graphics/game_intro.asp

De websites repl en gameskool werken samen: elke opdracht heeft een 'maken op repl' link waarmee je de opdracht direct in de repl editor kunt openen en online werken. 

Voordat je begint is het goed om te kijken naar de setup van repl, of de editor van je keuze en flowgorithm. Om een opdracht in repl te maken kies je 'my repls', dan Popular > JavaScript of Web > ES6 (dat is de laatste versie van JavaScript).

Hulpmiddelen

Hier zijn links naar de hulpmiddelen die je kunt gebruiken:


Laatste wijziging: dinsdag, 9 februari 2021, 21:49