Hoe werkt het hier?

Hoe werkt de cursus "Gaming in het onderwijs?"

In deze cursus werk je van boven naar beneden. Je komt dan oefeningen tegen en hele modules. Oefeningen zijn korte onderdelen die je moet hier in deze cursus. Modules zijn kleinere of grotere cursussen op zich die je als blok naast deze cursus moet doen. De cursus bestaat uit de volgende oefeningen en modules:

  1. Module: Gamemaker Studio2
  2. Oefeningen: Gameart
  3. Oefeningen: Animatietechnieken
  4. Module: Gamesound
  5. Module: Gamedesign
  6. Oefeningen: Educatieve games

Je kan de onderdelen in bovenstaande volgorde doen (werk dan gewoon van boven naar beneden). Maar de de eerste 5 onderdelen kan je ook door elkaar doen. Alleen om onderdeel 6, educatieve games te doen moet je eerst module 5 (gamedesign) gedaan hebben.

Op de startpagina van de cursus zie je het overzicht van de cursusblokken (oefeningen of modules). Je begint bovenaan en klikt een onderdeel van de cursus aan.  Je kan ook naar de volgende les gaan door op de knop met de pijl onderaan het scherm te klikken. Door op de blauwe knop met de "home" te klikken, ga je naar de startpagina van de cursus. Nogmaals: als je een module gaat doen, dan ga je naar een aparte cursus buiten deze cursus.  Door op het Gameskool logo linksboven te drukken kan je altijd terug naar het overzicht van je lesprogramma.

In de lesblokken op de startpagina van de cursus staat hoe ver je bent met dat onderdeel ("voortgang").  Sommige onderdelen van een lesblok die je nog niet gedaan hebt worden grijs weergegeven. Zolang ze grijs zijn, kun je ze nog niet doen. Dat betekent dat je eerst nog een andere les of toets ervoor moet afmaken. Wat je eerst nog moet doen staat er dan onder.

Nadat je een onderdeel (uitleg, een oefening, opdracht of test) hebt gedaan, wordt het vanzelf afgevinkt en worden de volgende lesonderdelen donker en kun je deze onderdelen aanklikken. Modules kan je zelf afvinken in het overzicht als je klaar bent met de externe cursus.

Als je een vraag hebt of er echt niet uitkomt, ga dan naar het forum (meestal het laatste onderdeel van een lesblok) en kijk of het antwoord op je vraag daar staat. Als dat niet zo is, kun je daar je vraag stellen. Elk lesblok heeft zijn eigen forum voor vragen over die les. Het forum hier in de inleiding is voor algemene vragen over gameskool.

Stel ajb al je vragen via de forums, want je vragen zijn vaak ook de vragen van anderen en het antwoord is mogelijk voor meer mensen van toepassing (dus geen berichten sturen met vragen aan de docent, maar stel ze in de forums. Je vragen komen dan automatisch ook bij de docent terecht).

Veel succes!

Laatste wijziging: woensdag, 20 september 2017, 14:11