Hoe te beginnen

Hoe te beginnen

Deze cursus werkt met een online editor, genaamd repl. Je vindt deze editor op https://repl.it. Het is niet verplicht repl (zo zal ik het noemen in de cursus) te gebruiken, als je offline wilt werken met je eigen BASIC programma editor. Ik raad het wel aan, omdat je hierdoor direct feedback kunt krijgen op je code. Hier volgen de stappen om zo goed mogelijk te kunnen starten.

  1. Ga naar https://repl.it om je in te schrijven en toegang te krijgen tot repl.it. Je kan werken in een aparte BASIC editor als je wilt, zoals bijv. justbasic, zie de link hieronder, of je kan werken in repl, waarna je dan je code-tekst nog moet kopieren in gameskool. 
  2. Lees de eerste opdracht, en je kunt meteen beginnen met programmeren in repl. Zodra je de opdracht af hebt, bewaar dan de code in een tekst bestand.
  3. Maak een nieuw discussie-onderwerp aan in het opdracht forum zodat anderen je opdracht kunnen zien en er commentaar op kunnen geven. Je opdracht wordt niet door een docent nagekeken in de budget versie van de cursus. 
  4. Zowel JustBasic als FlowGorithm zijn optionele programma's die je bij de cursus kunt gebruiken. Zie de links en uitleg in de video hieronder.
  5. Als je eens een voorbeeld wilt zien van een spel gemaakt met BASIC, dan is hier het welbekende Snake gemaakt met QBASIC (dezelfde taal als wat wij gaan gebruiken)): http://stevehanov.ca/blog/index.php?id=92

Voordat je begint is het goed om te kijken naar de onderstaande video van de setup van repl, justbasic en flowgorithm. Zorg dat je het scherm volledig maakt of dat je klikt op de youtube link om het groot te bekijken. De video is in het Engels dus misschien is het handig om de ondertitels aan te zetten (klik op CC). Als je niet zo'n snelle verbinding hebt moet je misschien even wachten tot de kwaliteit hoger wordt.Hulpmiddelen

Hier zijn links naar de hulpmiddelen die genoemd werden in de video:


Laatste wijziging: vrijdag, 21 juli 2017, 03:02