Het geschikte bestandsformaat
Gamemaker kan overweg met .wav, .mp3 en midibestanden. De Apple versie van Gamemaker kan daarnaast ook overweg met het .aiff bestand.

Als je .wav, .mp3 of .aiff bestanden gebruikt weet je zeker dat het geluid in je game zo klinkt als je het hebt opgenomen. Als je midi bestanden gebruikt kan het zo zijn dat de game op de ene pc anders klinkt dan op een andere. Dat komt doordat de midi bestanden 'afgespeeld' worden door een mediaspeler (bv. Quicktime of windows media player). Elke mediaspeler heeft zijn eigen midigeluiden, waardoor het kan zijn dat een viool op een pc heel anders klinkt dan op een ipad. We hebben daarom de voorkeur voor audiobestanden (.wav, .aiff of .mp3). Gelukkig is het zo dat je je midi bestanden kunt omzetten naar .wav. Vaak kan dat in de midisoftware zelf. Je kunt ook naar software kijken die dat voor je doet (google op: "software midi to wav").
Garageband Apple gebruikers let op: Garageband werkt met een eigen bestandsformaat (.band) dat Gamemaker niet kan lezen. Zorg ervoor dat je je composities daarom exporteert naar het .MP3 formaat.

Kies in het garageband menu voor "Deel" en kies dan voor "Comprimeer met MP3 codering".
Laatste wijziging: vrijdag, 6 juli 2012, 12:29