Toon je concept art aan de wereld

Combineer je verhaal, de beschrijving van je hoofdfiguren, vormkenmerken die je hebt gevonden in het referentiemateriaal. Maak er een totaalbeeld van dat een indruk geeft van je game. De schetsen hoeven nog niet heel erg uitgewerkt te zijn. We gaan ze verderop in de cursus aanpassen en aanvullen waar nodig. Daarom kun je  de kleuren en stofuitdrukking in je schetsen in deze opdracht het beste dicht bij de werkelijkheid houden.


Het belangrijkste in deze opdracht is dat je voor jezelf uittekent hoe alles er "in de werkelijkheid" uit ziet. Hoe meer je dat hier schetst hoe makkelijker je het later in je gameart kunt uitwerken. Verderop in de cursus gaan we kijken welke vormen, kleuren en stijl het beste past bij je gameheld, vijanden en achtergronden. Als je dan tijdens het uitwerken even niet meer weet hoe iets er "echt" uit ziet, kan je even terugkijken naar de schets die je nu gaat maken. Dat scheelt later een hoop zoekwerk in je referentie materiaal. Als je foto's of plaatjes hebt gevonden die je bij je schets wilt gebruiken, dan plak je ze er gewoon bij. Deze schets moet vooral voor jezelf handig zijn.


Laat in je concept art  in ieder geval terug komen:

  • Je gameheld(en)
  • de vijand(en)
  • het landschap

en eventueel:

  • het doel van het spel
  • de belangrijkste gereedschappen die je kunt gebruiken om het doel te bereiken
  • de obstakels die je moet overwinnen
Start een forumonderwerp waarin je bovenstaande punten bespreekt. Als je andere cursisten wilt helpen, geef dan ook feedback op een van hun concept art ideeën door te reageren op hun topic.

(Er zijn nog geen discussies in dit forum)