Toegang tot de lopende (oude) cursussen van Gameskool. Deze cursussen zijn niet toegankelijk voor nieuwe cursisten.

In de cursus 2d gameart leer je hoe je je eigen gamesprites tekent en ze animeert voor gebruik in je game.

De technieken die je leert beginnen met papier en potlood. Je leert hoe je gamekarakters en gamefiguren te schetsen in verschillende stijlen. Daarna kan je de sprites verder bewerken en klaarmaken voor je game met een van de vele grafische pakketten (Photoshop, Illustrator, the Gimp, Inkscape of eventueel gewoon Paint of een ingebouwde sprite editor uit een game engine.). Je kan zelf het programma kiezen waar je mee werkt, zowel de professionele pakketten als de gratis en open source pakketten zijn geschikt voor deze cursus.

DEZE CURSUS IS NIET MEER BESCHIKBAAR

In de Gamemaker Studio 2 cursus leer je games maken met de Gamemaker Studio 2 engine. Met Gamemaker Studio 2 kan je je eigen games maken voor Windows desktop, Mac OS X, Ubuntu, Android, iOS, fireTV, Android TV, Microsoft UWP, HTML5, PlayStation 4, en Xbox One.

DEZE CURSUS IS NIET MEER BESCHIKBAAR

In JavaScript voor beginners leer je programmeren aan de hand van de taal JavaScript. Deze cursus, net als de cursus BASIC voor Beginners, is bedoeld voor iedereen die graag wil leren programmeren, en nog geen ervaring heeft. JavaScript is de taal van het web, en vele games online zijn gemaakt met JavaScript. Vooral omdat Flash en Java niet meer standaard in de browser zitten is Javascript nu de belangrijkste taal op het web geworden. Ook Unity kan met JavaScript geprogrammeerd worden, dus als je een game in Unity wilt maken, kies dan JavaScript voor je scripts in Unity. GML zal ook makkelijker worden als je JavaScript beheerst.

DEZE CURSUS IS NIET MEER BESCHIKBAAR

Basic voor beginners

Elk spel heeft code nodig, maar programmeren kan moeilijk zijn. Weet jij al hoe je gamemaker gebruikt, maar je vindt logica en code nog moeilijk? Dan is deze cursus voor jou.

In deze cursus leer je de basisprincipes van het programmeren met de programmeertaal BASIC.

DEZE CURSUS IS NIET MEER BESCHIKBAAR


Een combinatie van de volgende cursussen:

 1. De cursus 2d Game Art
 2. De cursus Gamedesign
 3. Gamesound
 4. Basic (Do it Yourself, zonder begeleiding)
 5. Javascript (Do it Yourself, zonder begeleiding)
 6. Gamemaker Studio 2
 7. Werken in de Gameindustrie
 8. Inleiding tot Scrum

DEZE CURSUS IS NIET MEER BESCHIKBAAR

Gameskool DIY is hetzelfde als de volledige Gameskool opleiding (met begeleiding), alleen doe je alles zelf. Het huiswerk en vragen stel je onderling aan de deelnemende cursisten. 

 De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen: 
 • De module Gamedesign
 • Gamesound
 • Basic
 • Javascript
 • Gamemaker Studio 2 
 • 2d Gameart
 • Inleiding op Scrum
 • Werken in de Gameindustrie

DEZE CURSUS IS NIET MEER BESCHIKBAAR


In de cursus gamedesign leer je hoe je goede videogames ontwerpt. Het is een cursus waarin je leert hoe je een (nieuw) spel bedenkt, de spelregels bedenkt een prototype bouwt en dit test. De prototypes in deze cursus maken we met 'papier' (of andere tastbare materialen). In een volgende stap kan je vervolgens je papieren prototype gaan ontwikkelen in een game engine zoals Gamemaker studio 2, de unreal engine of Unity (dit is geen onderdeel van deze cursus, daarvoor kan je een van onze technische cursussen doen). Je kan de technieken en kennis grotendeels ook gebruiken voor het maken van een bordspel.

Meer info: http://gameskool.nl/gamedesign-cursus/